Glasschuim actueel

Glasschuim zichtbaar in beton

Een bijzondere toepassing van glasschuimbeton is zichtbaar in het regiokantoor van Natuurmonumenten in Zierikzee. Architectenbureau RinkTilanus koos er hier voor om het glasschuim-beton niet in een wandkist te storten, maar om het liggend te storten in een open kist. Door te trillen is het glasschuim zichtbaar aan het oppervlak geworden. Glasschuim Nederland was adviseur bij dit glasschuim-beton en leverancier van het glasschuim.

Binnentuin in Antwerpen

Bij een Hogeschool in Antwerpen is een bestaand parkeerdek omgebouwd tot een binnentuin. In de betonconstructie zat afschot. Glasschuim is gebruikt om het afschot te nivelleren en om voldoende hoogte te krijgen voor boombakken en voor niveauverschillen. Glasschuim is een licht materiaal dat water doorlaat zodat dat over de bestaande constructie afstroomt.

Plantenbak met glasschuim

Voor een chemiereus staat brandveiligheid heel hoog op de prioriteitenlijst. De plantenbakken in het nieuwe atrium van dit bedrijf zijn daarom deels gevuld met glasschuim. Glasschuim is onbrandbaar en er komt bij brand ook geen rook vrij. Een laag glasschuim is goed waterdoorlatend en drainerend.

Glasschuim in Bouwwereld

Vakblad Bouwwereld publiceerde een artikel over het regiokantoor van Natuurmonumenten in Zierikzee. Dit onder de kop ‘Isolerend beton als massieve schil’.